De meest geheime taxichauffeurtrucs onthuld

In sommige minder verstandige delen van de door taxi’s bereden wereld zijn er verschillende trucs die chauffeurs kunnen doen om extra geld aan je te verdienen of je bezittingen te stelen. Bepaalde delen van de wereld, waar taxibedrijven minder gereguleerd of helemaal niet gereguleerd zijn, worden volledig bediend door particuliere taxichauffeurs die in staat zijn toeristen te vervoeren zonder hardhandig optreden. Zowel Muc als Muc zijn goed gereguleerd, maar in sommige delen van de wereld moeten bezoekers wat sluwer zijn om te voorkomen dat ze worden gestoken. Het volgende is bedoeld om frauduleuze activiteiten te voorkomen waarvan bekend is dat ze in sommige delen van de wereld voorkomen.

klassieke lange rit

Door gebruik te maken van de gêne om uit het vliegtuig te stappen naar een nieuwe stad, kan taxi op de luchthaven Kortrijk meer aanrekenen voor het ophalen van vermoeide toeristen en het nemen van de lange route naar hun bestemming. Het is vooral makkelijk als je de stad niet kent of niet oplet. Vermijd dit door op een kaart te kijken of iemand die u vertrouwt te vragen hoeveel het kost om op uw bestemming te komen.

valuta trucs

In onbekende landen met onbekende valuta, zullen taxichauffeurs vaak onmiddellijk na ontvangst een briefje van u terugsturen, en kunnen beweren dat het niet genoeg is, waardoor u een hogere rekening moet genereren om hem tevreden te stellen. Wat je je niet realiseerde, was dat hij het eerste biljet dat je hem gaf verving door een biljet van lagere waarde. Laat een briefje achter of maak een kleine markering op het briefje en overhandig het of bewaar het totdat hij je de prijs vertelt.

Bagage zoeken

Je bent op een mooie roadtrip met een goede chauffeur, en hij praat ineens niet meer over motorproblemen. Hij stapt uit de auto, opent de motorkap en lijkt ermee te prutsen. Hij gaat naar Boots om iets te halen en gebruikt dit moment om door zijn tas te snuffelen om waardevolle spullen te vinden. Bewaar uw waardevolle spullen of neem een slot voor uw bagage mee om te voorkomen dat u uw eigendommen kwijtraakt.

laten vallen en vergrendelen

Een grove truc is dat de chauffeur ergens stopt en beweert dat je op je bestemming bent, en als je uitstapt, wegrijdt met al je koffers, waardoor je in het niets achterblijft. Zorg ervoor dat je een idee hebt van waar je heen gaat en hoe het eruit zal zien, en ga pas naar buiten als je het zeker weet.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.