ow om jezelf voor te bereiden om te leren kitesurfen

Hoe te leren kitesurfen

Kitesurfen lijkt ongelooflijk moeilijk, maar het is ongelooflijk eenvoudig. Ja, het helpt om te surfen, en ja, het helpt om te windsurfen of te zeilen, maar dit zijn geen vereisten of essentiële zaken om de sport te leren. Nu we dit in gedachten hebben, moeten we met een schone lei beginnen en al onze vooropgezette ideeën over kitesurfen verwijderen, omdat dit het leren kitesurfen alleen maar belemmert.

Stap 1
Oefen met vliegeren, zelfs een stuntvlieger van 1 meter is voldoende. Leer hoe het in de lucht vliegt en voelt. Dit onder de knie krijgen is in wezen om te begrijpen Kitesurflesson The Hague hoe een vlieger beweegt. Omdat je een stang hebt in plaats van een wiel om beweging te manipuleren en de vlieger te draaien, is het even wennen. Je zult ook de verschillende kracht opmerken die de vlieger gebruikt als hij in verschillende posities staat.

Oefen met het vliegeren boven je hoofd, naar links, rechts en recht voor je. Voel hoe de vlieger zijn trekkracht vergroot als je de bochten versnelt. Probeer nu de vlieger te laten draaien, figuur of achten te maken en vierkanten te voltooien. Alle bovenstaande oefeningen worden beschreven in de handleiding van de vlieger.

Stap 2
Ga oefenen op je kernstabiliteit. Of dit nu in de sportschool is of in het park, hoe meer rompstabiliteit je hebt, hoe gemakkelijker je het zult vinden om te leren.

Vliegeren is iets dat de meeste kinderen in hun leven hebben gedaan, maar nu wordt het beter. Het is nu een van de nieuwste, maar snelst groeiende populaire watersporten voor sensatiezoekers. Als je windsurfen hebt geprobeerd, dan is dit de volgende stap voor spanning en sensatie.

Vliegeren is een passief veilig spel. Als je de ene echter voor andere doeleinden gebruikt, kan het spannend zijn. Het gebruik van vliegers voor voortstuwing is afkomstig van de Chinezen en de wortels gaan terug tot de 14e eeuw.

In de jaren 1800 werden vliegers gebruikt om schepen en karren voort te stuwen en toen we verder gingen naar de jaren 70, werden Kevlar en Spectra vliegende vliegers gemaakt, waardoor ze beter controleerbaar en efficiënter werden met meer vliegertractie. In de jaren 80 werden vliegers gecombineerd met sneeuwski’s, rolschaatsen, kano’s, schaatsen en waterski’s.

Omdat mensen altijd iets nieuws vinden, is het gebruik van powerkites ontwikkeld om een berijder het water op te trekken met een klein surfboard of kiteboard. Iets radicaals uit iets simpels.

De ontwikkeling van kitesurfen is doorgegaan naarmate er betere ontwerpen naar voren kwamen. In november 1984 werd het eerste opblaasbare ontwerp gepatenteerd. Sindsdien is het door veel bedrijven gebruikt om hun eigen producten te maken.

In 1997 werd het vliegerontwerp “Wipika” ontwikkeld en verkocht. Het had voorgevormde opblaasbare buizen en het eenvoudige hoofdstelsysteem dat hielp bij het opnieuw lanceren in het water. In 1997 werden kiteboards ontwikkeld en vervingen de ski’s. In 1999 veranderde kitesurfen in een mainstream sport. De eerste wedstrijd vond plaats in Maui in september 1998 en sindsdien zijn er veel scholen ontstaan die kitesurfen onderwijzen.

Kitesurfen geeft de onverschrokken watersportliefhebber de kans om het water op te gaan wanneer de wind waait, aangezien de uitrusting draagbaar en gemakkelijk te vervoeren is. Het is niet alleen leuk om te doen, maar soms ook spectaculair om naar te kijken.

Je kunt de plank in je eigen woonkamer doen, proberen te balanceren op een fitbal of gewoon op één voet staan.

Stap 3
Wen eraan om zijwaarts getrokken te worden. Of je nu een skateboard koopt, gaat wakeboarden of zijwaarts door de gang rent, je zult gewend moeten zijn om naar links en rechts te bewegen en niet naar voren en naar achteren. Dit algemene en natuurlijke instinct om vooruit te gaan om het evenwicht te bewaren, is een van de grootste obstakels die mensen ervan weerhouden om de moeilijke taak van het staan op een plank uit te voeren.

Stap 4
Maak je klaar om rondgegooid te worden. Ga naar een zwemmende mensen en oefen jezelf in het zwembad te gooien. Gooi jezelf achterover, ondersteboven en op elke manier die je maar kunt bedenken. Oefen tegelijkertijd met het uitvoeren van een extra taak, zoals iets vangen of een voetbal koppen of een pose doen terwijl je erin springt. Terwijl je leert kitesurfen, word je een beetje heen en weer geslingerd, en als je dit niet gewend bent, word je misschien ook afgeschrikt vroeg.

Stap 4
Boek je lessen en doe het. Het kan eeuwen duren om op gang te komen als je wacht op het perfecte moment. Veel mensen praten er lang over en volgen maandelijks een les. Je zult nooit leren de sport onder de knie te krijgen als dit je instelling is. Blijf erbij en geef niet op voor ten minste 10 lessen. Als je ontspannen blijft en open staat om te leren, zul je het vroeg of laat onder de knie krijgen. Als je eenmaal voorbij de basis bent, is het heel gemakkelijk om verder te komen. Blijf dus toegewijd. Onthoud dat de meest toegewijde wint!

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.